2015. június 29., hétfő

Nyári extra gyors és mennyei nyalánkságok.

Sziasztok! 
Egy kis nyárindítót hozok, igaz már nagyban benne vagyunk a vakációban. Remélem sikerült jó ötleteket adnom és hasznát veszitek akár egy kerti partin akár egy jó kis csajos estén. :) 

1. Gyümölcsös sorbet fagyi
 
    Ha ügyik vagytok valahogy így fog kinézni.

  •  Elkészítés: Bármilyen gyümölcsöt felszeletelünk, fagyi formákba, vagy csak egyszerűen kisebb-nagyobb poharakba teszünk. Ezután akár sima vízzel is fel lehet önteni, bár úgy nem a legfinomabb ezért én azt ajánlom hogy szörppel vagy éppen összeturmixolt gyümölccsel amit felöntötök vízzel. Egy kicsit a fagyasztóba helyezitek ameddig kásás nem lesz, majd fa spatulákat, vagy kanalakat tesztek bele és vissza teszitek fagyni. 


 



2. Jégkása otthonra

  • Elkészítés: Bármilyen lédús gyümölcsöt, például dinnyét pürésíts össze, majd öntsd fel valamilyen szörppel (a dinnyéshez a bodzát ajánlom, isteni) és citromlével. Ezt a keveréket helyezd a mélyhűtőbe, majd 1-2 óra múlva kapargasd kásásra és kész is az ínycsiklandozó hűsítő.










3. Ribizlis túróparfé
  • Hozzávalók: 50 dkg túró, 30 dkg ribizli, 2 dl tej, 2,5 dl tejszín, 5 evőkanál cukor, fél-egész citrom héja ízlés szerint
  • Elkészítés: Keverjük össze a túrót a tejjel, adjuk hozzá a cukrot és a citromhéjat, majd botmixerrel krémesítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, és a megmosott, leszemezett ribizlivel együtt keverjük óvatosan a krémes túróhoz. Simítsuk körülbelül 1 literes, kerek tálba a túrókrémet, majd tegyük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt 10-15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni, majd borítsuk ki a formából, és szeleteljük.





                                                                                                                                                                                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése